Podcasts bestaan nog niet heel lang. Enkele jaren geleden begon de eerste podcast en sindsdien kom je ze steeds vaker tegen. Deze korte radioprogramma’s bespreken verschillende actualiteiten en gaan daarbij in gesprek met experts. Echter worden ook radiofragmenten opgeknipt en online gezet onder de naam podcast. Dit is niet voor niets. De populariteit voor podcasts wordt steeds groter en verschillende radiozenders maken hier gebruik van om hun naam op de kaart te zetten. Je kunt je echter afvragen waarom deze daadwerkelijk populair zijn en op welke plekken de hoogste populariteit in de wereld is.

Tijdens de reis

Podcasts zijn voornamelijk populair in Amerika. Dit is niet vreemd als je gaat kijken naar de reizen die er dagelijks gemaakt worden om naar het werk te komen. Een podcast luistert makkelijk weg en is in de auto aan te zetten. Voordat de podcast afgelopen is, ben je op de plaats van bestemming. Je gaat hierdoor niet meer halverwege een uitzending uit de auto, maar zoekt gewoon iets op wat precies de lengte van jouw reis is. Hier zijn er nogal wat bij te vinden. Ook in Nederland zien veel mensen daarom een goede toekomst in een podcast.

Bepaal het zelf

Podcasts luisteren daarbij lekker weg. Doordat er gebruik wordt gemaakt van interessante sprekers kun je de korte periode dat een podcast duurt eenvoudig overbruggen. Daarbij worden er verschillende actualiteiten behandeld. Je leert er dus ook heel veel van. De podcasts komen in verschillende categorieën en je kiest zelf welke je aanzet. Hierdoor bepaal je ook helemaal zelf wat je gaat luisteren. Geen DJ die voor jou beslist welke onderwerpen aan bod komen, geen muziek tussendoor dat afleidend is. Met deze digitale fragmenten heb je urenlang luisterplezier, maar dan verspreid op momenten dat jij er tijd voor hebt.


administrator